Publicaties op papier

 

 

De boeken van Kent, allen samengesteld door Rinus Jansen

Leuke knutselboeken zijn schaars, daarom stelde ik er een aantal voor u samen, stuk voor stuk echte DOE boeken, ik stel ze aan u voor:

 

RXWBHet Nieuwe Ontvanger Werkboek

ISBN 90-77631-01-1

Oorspronkelijk in 1994 geschreven als Het Ontvanger Werkboek. Na acht jaar was het nodig om het hele boek te herschrijven omdat een groot aantal schakelingen gebaseerd waren op toen goed verkrijgbare onderdelen, maar die nu nog nauwelijks verkrijgbaar bleken te zijn. Verder was het noodzakelijk om het boek geschikt te maken voor digitale verwerking. Het boek beschrijft in 118 bladzijden alles wat er in een korte golf ontvanger (met een knipoog naar VHF) tussen de antenne en luidspreker gebeurt. Ongeveer 250 schema's en andere afbeeldingen maken het geheel meer dan compleet. Behalve een groot aantal deelschakelingen zijn er ook ontwerpen voor complete ontvangers in dit boek te vinden, alsmede een aantal hoofdstukken over algemene knutseltechnieken. Bovendien worden er tussen de schakelingen door een aantal klassieke ontvangers beschreven.  Een must voor de beginnende amateur, maar zeker ook voor de gevorderde zelfbouwer. Het hele boek staat in het teken van het KISS (Keep It Simple Stupid) principe. 119 blz. A4 spiraalgebonden

Bekijk hier de inhoudsopgave

 

 

 

Per stuk:  15,--

 

 

 

 

HFKB

Het Grote HF Knutselboek

ISBN 90-77631-02-X

Dit boek is een samensmelting van Het HF Knutselboek en Het 2e HF Knutselboek. Ook deze twee boeken moesten herschreven worden en zijn samen Het Grote HF Knutselboek geworden. 132 bladzijden lees -en knutselplezier.  Ook dit boek is weer rijk geďllustreerd met ongeveer 250 schema's en tekeningen. IC Applicaties, versterkers, verzwakkers, meetapparaatjes, ontvangers, QRP schakelingen, en een uitgebreid hoofdstuk over Navtex en weerberichten ontvangst, compleet met uitzendschema's etc.

132 blz. A4 spiraal gebonden

 

Bekijk hier de inhoudsopgave

 

 

 

 

Per stuk: 16,--

 

 

 

GS

 

 

Getting Started

ISBN 90-77631-03-8

is een leidraad voor de beginnende amateur of voor de herintreder. Behandeld worden o.a. de inrichting van een werkplekje, beschrijvingen van allerlei soorten onderdelen, gereedschap, printen maken, kastjes maken, omgaan met meetapparatuur, meetapparaatjes zelf bouwen, de computer inzetten in de hobby, etc etc. Het boekje bevat vele illustraties en diverse schema's om direct met de zelfbouw van start te gaan !

Ca. 50 bladzijden A5, geniet . Dit boekje wordt veel gebruikt bij cursussen, heeft u voor dit doel meerdere exemplaren nodig, vraag dan even om de speciale prijs  bij grotere aantallen !

 

 

 

Per stuk : 7,50

 

 

M&T

 

Meten &Testen

ISBN 90-77631-04-6

Dit boek beschrijft een groot aantal eenvoudige en wat gecompliceerdere meetapparaatjes die allemaal stuk voor stuk goede diensten kunnen bewijzen in shack of werkplaats. Het boek is gelardeerd met beschrijvingen van leuke, antieke en ongewone meetapparatuur. Veel tekeningen, schema;s en foto's verluchtigen dit mooie boek, welke de andere boeken mooi completeert.

Dit boek is in januari 2004  in z’n geheel herschreven en bewerkt.

80 blz. A4 spiraalgebonden

 

 

Bekijk hier de inhoudsopgave

 

 

 

 

Per stuk : 12,50

 

 

 

Radio & Elektronica bouwboek.jpgKent Radio & Elektronica Bouwboek

ISBN 978-90-77631-05-8

Het vervolg op al de andere knutselboekjes. Omdat ik me nog geen vervolg zag maken op elk

van de andere boekjes een heerlijk ratjetoe van alles en nog wat: meetapparaatjes, ontvangtechniek, buizentechniek, etc 112 bladzijden gegarandeerd lees en knutselplezier !

 

Als laatste hoofdstuk een terugblik op 25 jaar Kent Electronics, de mafste hobby aller tijden…

 

112 blz. A4 spiraalgebonden

 

Bekijk hier de inhoudsopgave

 

 

 

Per stuk: 15,--

 

 

 

 

Zelf een boek schrijven en uitgeven ?

 

Heeft u zelf een aardig idee voor een technisch (hobby) boek, en ziet u er tegenop om het zelf uit te geven ?

Ik kan u op vele manieren helpen:

 

·          Het bewerken van uw teksten,afbeeldingen en schema’s

·          Het compleet uitgeven van uw publicaties

·          Het verzorgen van ISBN nummers

·          Vermenigvuldigen van uw publicaties d.m.v  Printing on Demand

 

Neem contact met me op, bijna alles is mogelijk !